[rev_slider slidertitle=”Slider Revolution” alias=”slider-revolution”]
GHID DE ACCES ŞI OPERARE PENTRU LECTORI ŞI MODERATORI (PANELISTS)

Acest ghid este menit să vă prezinte modalitătile de acces şi operare pentru Congresul Naţional al Societăţii Române de Fiziologie care se va desfăşura ȋn perioada 22-24 octombrie 2020 ȋn format online webinar cu ajutorul platformei ZOOM (www.zoom.us ).

INFORMAȚII GENERALE

Nu aveți nevoie de un cont pentru a participa la Congres, iar platforma Zoom este compatibilă cu Mac, Windows, Linux, iOS și Android, ceea ce înseamnă că aproape oricine îl poate accesa.

Vă rugăm să vă asigurați că pe perioada evenimentului aveti la dispoziție o legătură de internet bună şi stabilă. Recomandăm utilizarea PC-urilor / laptop-urilor pentru conectarea la eveniment. Conectarea de pe telefoane şi tablete poate conduce la disfuncţionalități ȋn vizualizarea şi audiția ȋn bune conditii. Vă rugăm să vă asigurați că microfonul și camera funcționează corect.

RECOMANDĂRI GENERALE

Vă recomandăm să:

 -susţineţi prezentarea dintr-o incintă cu un grad important de insonorizare pentru a nu transmite zgomote diverse ȋn transmisie;

-vă asiguraţi că bateria / alimentarea cu energie a dispozitivului de pe care urmează să sustineţi prezentarea sunt ȋn stare buna de funcţionare;

-intraţi ȋn manifestare cu cel puţin 30-45 de minute ȋnainte de ȋnceperea modulului ȋn care urmează să susţineţi prezentarea, fofosind numele din program pentru a permite organizatorilor să vă identifice şi să vă upgradeze la statusul de panelist (lector sau moderator) cu suficient timp ȋnainte de ȋnceperea prezentării;

-să nu susţineţi prezentarea având o sursă puternică de lumină ȋn spatele dumneavoastră (fereastră sau lumină artificială);

-ȋn cazul apariţiei unor probleme tehnice ȋn susţinerea prezentării, să comunicaţi cu moderatorul modulului respectiv sau, ȋn măsura ȋn care puteţi acest lucru fără perturbarea transmisiei, cu organizatorii folosind datele de contact de mai jos.

 CONECTARE

Pentru a vă alătura Congresului, faceți clic pe linkul pe care vi l-au furnizat organizatorii – acest link este unic și nu trebuie partajat. Acest lucru vă identifică ca participant și este baza pe care vă vom elibera un certificat de participare. Dacă nu găsiți acest link, vă rugăm să ne contactați la contact@fiziologie2020.ro sau la telefon 0733128112.

Înainte de a vă conecta la Congres, deschideti prezentarea PowerPoint pe desktop, NU în modul de prezentare. Închideți toate celelalte ferestre / aplicații, în special programele de e-mail.

Veți fi direcționat către o pagină de internet a Zoom care va porni automat aplicația. Dacă nu aveți aplicația instalată, vă va solicita să confirmați că doriți să o descărcați și să oferiți cateva informaţii. De asemenea, vă puteți alătura Congresului utilizând ID-ul întâlnirii (un număr de 9 sau 10 cifre care vi s-a furnizat ȋn prealabil). Deschideți aplicația Zoom, faceți clic pe butonul Alăturați-vă și introduceți ID-ul întâlnirii furnizat și numele dvs.

Introduceți numele dvs. complet și adresa de e-mail folosite la ȋnregistrarea la Congres (sau transmise ȋn prealabil organizatorilor), astfel încât organizatorii să ştie cine sunteţi. Prezenţa la o manifestare este, ȋn general, o condiţie pentru acordarea certificatelor de participare.

Dacă vă conectati înainte de începerea unei zile de Congres, veți vedea un mesaj de aşteptare: „Așteptăm ca gazda(organizatorii) să înceapă întâlnirea”. Veți fi conectat automat odată ce începe întâlnirea.

Ȋn acest moment, aţi intrat ȋn manifestare cu drepturi de simplu participant. Un simplu participant nu are drepturi de panelist (lector sau moderator) şi poate doar vizualiza şi auzi ce se ȋntamplă ȋn cadrul manifestării fără a putea interveni ȋn alt fel decât ridicând mâna (funcţia Raise Hand) sau trimiţând ȋntrebări (funcţiile Q&A sau Chat).

Ȋn pauza dinaintea modulului ȋn care urmează să susţineţi prezentarea, organizatorii vă vor upgrada statusul dumneavoastră de la simplu participant la lector / moderator (panelist).

După ce ati primit drepturile de lector / moderator, difuzoarele și microfonul Computerului dumneavoastra ar trebui să  fie funcționale. În colțul din stânga jos al ecranului veți găsi o pictogramă a microfonului și o pictogramă a camerei video. Pentru a asigura un zgomot minim de fundal în timpul manifestării, este recomandat să vă dezactivați microfonul atunci când nu vorbiți. Puteți utiliza pictograma microfon pentru a dezactiva sunetul. Săgeata în sus (^) din dreapta acestuia va deschide un meniu cu diverse setări audio și opțiuni în funcție de computerul folosit de dvs.

Puteți utiliza pictograma camerei video pentru a vă dezactiva camera web. Dând clic pe săgeata în sus (^) din dreapta acesteia, puteți schimba camerele web, accesa setările video Zoom sau puteți selecta un fundal virtual (dacă este activat).

În calitate de lector sau moderator (panelist), veți fi văzut și auzit de toată lumea, cu excepția cazului în care sunteți dezactivat de organizatori. Asa cum menţionam anterior, pentru o bună gestionare a prezentarilor, veți avea privilegii de panelist (lector sau moderator) nu cu mult timp ȋnainte de ȋnceperea modulului sau de ȋnceperea prezentării. Înainte și după prezentare, puteți urmări discuția ca simplu participant. Un simplu participant poate fi actualizat pentru a deveni un panelist dacă trebuie să preia un rol de prezentare. Acest lucru este făcut de organizatori.

Participanții la manifestare pot introduce întrebări în fereastra / panoul de întrebări și răspunsuri în timpul prezentării. Puteți vizualiza toate întrebările din secțiunea Întrebări și răspunsuri (Q&A) și puteți răspunde în scris sau în direct după prezentare.

Puteţi, de asemenea, folosi mesageria aplicaţiei făcând clic pe pictograma „Chat” din partea dreaptă jos a ecranului. Odată ce panoul de chat se va deschide în partea dreaptă, puteți vizualiza și răspunde la toate chaturile publice. Utilizați cele trei puncte pentru a alege dacă doriți să trimiteți mesaje tuturor participanților la întâlnire sau organizatorilor în mod privat.

PARTAJAREA ECRANULUI

Puteţi partaja orice (documente Word, PowerPoint-uri, videoclipuri YouTube etc.) făcând click pe butonul SHARE din partea de jos a ecranului și alegând prezentarea / alt document deja deschis pe desktop.

Când partajați lucruri cu sunet, asigurați-vă că faceți click pe caseta de selectare „Partajare sunet computer”( Share Computer Sound) din partea stângă jos a ferestrei care se deschide când faceți click pe SHARE. Apoi faceți click pe Partajare ecran (Share Screen), dreapta jos. Când începeți să partajați ecranul, comenzile de întâlnire se vor deplasa într-un meniu pe care îl puteți muta cu cursorul. Nu uitati ca ulterior partajarii prezentarii powerpoint, să treceti ȋn modul de prezentare a acesteia. Publicul dvs. vă va putea vedea cursorul și tot ceea ce faceți.

Faceți click pe Stop Share când ați terminat de partajat ecranul (butonul roșu, partea de sus a ferestrei active). Organizatorii au, de asemenea, capacitatea de a dezactiva partajarea ecranului.

Probleme tehnice? Dacă aveți probleme legate de conectare sau operare în ziua evenimentului, vă rugăm să contactați la contact@fiziologie2020.ro sau la tel 0730 128 112.